Lars-Olof Pettersson

Lars-Olof Pettersson

Om Lars-Olof

Rådhusgruppen Citys ägare och VD har en lång yrkesverksamhet bakom sig. 

L-O växte upp i Nyköping och efter en ekonomutbildning på Universitetet i Linköping flyttade han till Malmö där han bodde i fem år innan han 1981 flyttade till Stockholm.

Han har varit verksam inom flera fackliga organisationer, t.ex. Handelsanställdas förbund, Byggnads och LO.

Mellan 1986 och 1991 var han verksam på regeringskansliet, bl.a. som talskrivare och sakkunnig åt Olof Palme och Ingvar Carlsson. Framför allt arbetade med arbetsmarknadsfrågor i vid mening, arbetstider, regionalpolitik och arbetslöshetsförsäkring. 

Under sin tid på Byggnads, mellan 1992 och 2000, arbetade han till stor del med bostadspolitik.

År 2000 startade han en egen konsultverksamhet. 

Som konsult har han haft närmare 150 olika kunder och genomfört 350 projekt. Det har handlat om opinionsbildning, utredningar, utvärderingar och omorganisationer. 

I mitten av 2000-talet startade han tillsammans med Arne Modig utbildningsföretaget Calmando som under ett tiotal år bedrev utbildningar framför allt om opinionsbildning. Calmando har utbildat omkring 500 personer, i flera fall på ledande positioner i företag, organisationer och myndigheter, i opinionsbildning.

Han är sambo med Eva Fagerberg. Familjen består av hans dotter och hennes två söner.

Lars-Olof är intresserad av fotboll, vin, resor, motion och att läsa en god bok. Han lagar gärna mat och är en djävel på att laga till en köttfärssås som faller alla på läppen.

 

Böcker

Lars-Olof har skrivit ett tiotal fackböcker inom arbetsmarknad, miljöfrågor och värderingsfrågor. Redan i mitten på 1990-talet gavs boken ”Värderingar – om frihet, jämlikhet och solidaritet” ut som han skrivit tillsammans med Sven Ove Hansson. I slutet på millenniet kom boken ”Den nödvändiga omställningen – om ekologi, ekonomi och arbete”. År 2007 gav han tillsammans med Göran Färm ut boken ”Det krävs två för en tango – om arbetsmarknadens parter”. 

År 2019 debuterar Lars-Olof med kriminalromanen Ett kort liv på Ekström&Garays förlag.